Zprávy z městské rady | 24. 10. 2023

Milí Znojmáci, mám pro vás několik zásadních informací z rozhodnutí Rady města Znojma v uplynulých dvou týdnech.

Rekonstrukce atletického oválu a multimediální kostka na zimák

Po několika měsících práce jsme mohli dát zelenou žádosti o dotace na obnovu plochy běžecké dráhy atletického oválu v Horním parku. Zásluhu na tom mají hlavně pánové z TJ Znojmo, zejména vedoucí atletického oddílu Josef Šoba.


Teď už jen musíme počkat na finální schválení podpory města zastupiteli, kteří se k této věci sejdou už tento čtvrtek. Pokud vše dopadne dobře, jako město podpoříme revitalizaci běžecké dráhy částkou 2,2 milionů korun. Současně jsme jako rada města doporučili zastupitelům schválit i podporu pro pořízení světelné tabule s časomírou. Na tu bychom jako město přispěli částkou 1,3 milionů korun.


Také jsme schválili vypsání zadávacího řízení na veřejnou zakázku na pořízení multimediálního zařízení – kostky, na zimní stadion“. Současná kostka byla pořízena před více než 20 lety. Chceme pořídit novou, modernější, která bude mít využití pro různé účely, nejen pro hokejové zápasy.

 

Znojemský advent a Silvestr 2023


Mám radost, že vám mohu představit první informace o našem tradičním adventním a silvestrovském programu. Akce se bude konat od 3. do 31. prosince 2023 na několika místech ve městě, včetně Masarykova náměstí, Horního náměstí a dalších. Konkrétní program vám brzy představíme. Těšit se můžete také na tradiční rozsvěcování stromečků v příměstských částech našeho města.

 

Aby bylo naše město krásnější


Staráme se o majetek města. Schválili jsme výsledek veřejné zakázky na výměnu střešní krytiny restaurace na koupališti v Louce. Nová sezóna koupaliště tak přivítá návštěvníky s novou střechou restaurace. Stejně tak jsme odsouhlasili výsledek zakázky na doplnění zpevněné plochy hřiště a úpravu vjezdu na nám. Kpt. Otm. Chlupa 11. Připravujeme také rekonstrukci ulice Jezuitské, Jezuitského náměstí a zbylé části Divišova náměstí.

 

Podpora školních aktivit


Prosadili jsme úhradu nákladů na dopravu pro žáky ZŠ Mládeže na krajské finále přespolního běhu. Do projektu „Podpora sociálně znevýhodněných žáků“ jsme zapojili ZŠ Václavské nám.

 

 Podpora vzdělávání dětí


Třiceti šesti mladým Znojmákům jsme schválili proplacení jazykových kurzů z angličtiny v rámci projektu Kolumbus. Jsem moc ráda, že mají žáci o cizí jazyky zájem. V rámci projektu „Kroužky dětem“ jsme potom poskytli bezmála 20 finančních darů na proplacení kroužků, mezi které patří například flétna, fotbalová přípravka, keramika, florbal nebo hra na keyboard.

 

Znojemské vinobraní 2023


V rámci letošního Vinobraní jsme vyhodnotili pět vítězů soutěže dobových mázhauzů.

 

IVANA SOLAŘOVÁ

Starostka města Znojma

3. 11. 2023