Komu chybí politická témata, staví se do role ochránce demokracie

V hnutí ANO přistupujeme k politice jako k řemeslu, kde se mají protínat vize, návrhy a nápady, vedoucí ke zlepšení života obyvatel v našem městě. Pokud někdo ale dlouhodobě vizi svého působení v komunální politice nemá, začne politiku stavět na imaginárním souboji dobra a zla a těch správných proti těm špatným.

Do role toho dobrého se z důvodu absence svých, pro občany prospěšných témat, staví kolega zastupitel Kacetl, ačkoliv skutečnost je spíše opačná. Jiří Kacetl totiž dlouhodobě využívá svůj politický vliv nikoliv pro blaho města, ale pro svoje osobní zájmy.

 

A neváhá u toho zcela otáčet svoje postoje. V roce 2014 například vystupoval jako kritik pronájmu Znojemského pivovaru současnému nájemci, aby se nyní stal jeho hlasitým zastáncem. Tak dlouho kritizoval tehdejšího starostu Groise, až s ním obratem zasedl v čele města. A za svoji politickou kariéru vystřídal politických klubů srovnatelně s počtem hokejových klubů jeho jmenovce brankáře Ondřeje Kacetla.

 

Zkrátka když politik nemá témata, začne řešit pojmy jako demokracie, politická kultura a další. Jeho současná kritika jednacího řádu zastupitelstva je zcela vyprázdněná a nabízí se otázka, proč za změnu jednacího řádu nebojoval v době, kdy byl součástí radniční koalice. Tehdy mu ale, stejně jako jeho koaličním kolegům, podoba jednacího řádu nevadila. Omezený čas na vystoupení zástupců lidu je zcela běžný i v mnoha jiných městech, v Evropském parlamentu, dokonce i v Poslanecké sněmovně často pětikoalice omezuje délku vystoupení. Chce snad pan Kacetl tvrdit, že tato města, Sněmovna nebo Evropský parlament ohrožují demokracii?

 

Po období pasivity vedení města v letech 2021–2022 máme možnost konečně zase posunout město Znojmo dál a zlepšit život pro všechny občany. Nezahodíme tuto příležitost zahořklostí představitelů dnešní opozice ze ztráty jejich placených veřejných funkcí.

1. 1. 2024