Karel Blahůšek: Kultura ve Znojmě žije a bude tomu tak i v roce 2024

Jako předseda Komise pro kulturu a cestovní ruch města Znojma mám tu čest být svědkem a součástí bohatého kulturního dění, které naše město každoročně nabízí. Rok 2023 nebyl výjimkou a s hrdostí mohu konstatovat, že Znojmo žije kulturou a stále více láká turisty z různých koutů naší republiky i celého světa.

Velikonoce ve Znojmě, Okurkové slavnosti, Znojemské vinobraní, a právě probíhající Znojemský advent jsou jen některé z mnoha akcí, které přitahují pozornost jak místních, tak návštěvníků. Tyto tradiční akce jsou nejen oslavou naší kultury a historie, ale také příležitostí pro setkávání a sdílení radostných chvil.

 

Jsem obzvláště hrdý na Májové slavnosti ve Znojmě, které každoročně nabízejí bohatý program plný společensko-kulturních akcí. Tento festival je pro mě osobně vrcholem kulturního dění v našem městě, kde se snoubí historie s moderní zábavou a kde každý návštěvník najde něco pro sebe. Velkou radost mi dělá také podpora, kterou město poskytuje různým soukromým kulturním aktivitám. Tato podpora je důkazem našeho závazku k rozvoji a obohacení kulturního života ve Znojmě. Dny partnerských měst, které se konají již od roku 2009, jsou dalším skvělým příkladem naší otevřenosti a mezinárodní spolupráce.

 

Každý rok se těším na prezentace našich partnerských měst z Chrudimi, Nových Zámků, Bratislavy-Ružinov, Retzu, Torgau, Strzegomu a italských měst Pontassive, Trento-Povo a Trento-Villazzano. Je to skvělá příležitost nejen pro kulturní výměnu, ale i pro ochutnávku tradičních pokrmů a nápojů z různých regionů. Jsem vděčný za to, že mohu být součástí tohoto bohatého kulturního dění a těším se na další rok plný zajímavých akcí, setkání a nezapomenutelných zážitků. Děkuji všem, kteří se na organizaci těchto akcí podílejí, a těším se na setkání s vámi na dalších akcích v roce 2024.

 

Karel Blahůšek, zastupitel města Znojma za ANO

1. 1. 2024